Oktober på Mötesplats Tuppen

Puff_oktober

Oktober kommer rusande i full fart, så passa på att redan nu vika några datum i kalendern för våra kulturevenemang på Mötesplats Tuppen, Tessins väg 10 i Malmö. Creativa Gemenskapen i samarbete med ABF Malmö arrangerar musik, föreläsningar och kultur i största allmänhet.

Köket by CG står till förfogande med god mat och dryck. Kökschef Eva Carlberg har tagit fram en specialmeny för alla torsdagar i höst. Kvällens soppa med hembakt bröd, alternativt Gemenskapens Jansson med ägghalva och knäckebröd, inklusive ett glas vin/starköl/alkoholfritt för 100 kr.

Välkomna till oktober.

[Ladda ner oktoberprogrammet som pdf!]

5 OKTOBER 18.00: SPRING HADI, SPRING!
Södra Communityteatern ger föreställning Spring Hadi, spring! Som bygger på Hadis egna erfarenheter. Han flyr från krigets Syrien med sin familj. Familjen splittras; tre av hans bröder lyckas ta sig till Sverige. Hadi, hans mor och lillasys­ter fastnar i Egypten. Han vet inte om han någonsin kommer att få träffa syskonen igen. I väntan på att få återförenas börjar han springa med Cairo Runners…

12 OKTOBER 15.00: VARFÖR HETER GÅSEN GÅS OCH MÅSEN MÅS?
Lennart Nilsson visar bilder och pratar om svenska fågelnamn. Nilsson är pensionerad lärare i svenska och engelska och hängi­ven fågelskådare. Han har skrivit boken”Orre, trast och trana – om fåglars namn”

12 OKTOBER 17.00: TREVLIGT FOLK! KOM OCH MÖT NYA VÄNNER!

19 OKTOBER 15.00: MATILDA, SIGRID OCH DE ANDRA
Jeanette Rosengren bjuder på oberättade historier om Malmökvinnor som bröt mot konventionerna och gjorde avtryck i historien. Vi får möta en entreprenör, en överle­vare, en landsmoder och en poet.

19 OKTOBER 18.00: MIRJANA KRISANOVIC
Mirjana Krisanovic är blind sedan tio års ålder men har bestigit bergstoppen Tsergo Ri i Himalaya. Hon har också gett sig på det högsta berget i Afrika; Kilimanjaro. Hur gick det? Kom och lyssna på en inspirerande och äventyrsfull människa.

22 OKTOBER 16.00: VIVIS KÖKSKAPELL
Kom igen katten, det svänger ju! vivis kökskapell sveper in på Mötesplats Tuppen och spelar trad/jazz/blues med både blås och sång.

26 OKTOBER 15.00: VILKA KVINNOR
Jürgen Lindeman berättar om olika kvinnoöden genom historien. Vi detta tillfälle kommer Jürgen att prata om Leni Riefenstahl, Emma Goldman och Ingrid Jonker.

26 OKTOBER 18.00: ANITA EKBERG – DEN SISTA DIVAN
Lars Hector var nära vän med filmstjärnan Anita Ekberg sedan tiden till­sammans på legendariska nattklubben Trocadero i Malmö. Han talar om Ekberg utifrån boken ”Den sista divan – boken om Anita Ekberg”

Annonser

Vill du gå i mina gamla skor?

omslagwebbDen här boken är sensationell som hoppgivare. Läs den. Sprid den.

Så skrev Maria Schottenius i Dagen Nyheter under rubriken ”Solkskenshistorier från helvetet”. Den nyutkomna boken hon talade så varmt om är Vill du gå i mina gamla skor? – en folkbildningsresa genom ABF Malmö.

 

Boken kan beställas direkt från oss för endast 100 kronor och då inkluderas frakt.

BANKGIRO: 531-9611
OBS. I meddelandet, skriv: ”Gamla skor”, namn och adress!

SWISH: 123 494 79 33
OBS. I meddelandet, skriv: ”Gamla skor”, namn och adress!

Eller kan ni mejla: bettina@creativagemenskapen.com för frågor rörande boken/beställning.

September på mötesplats Tuppen

Puff_september

Snart september och nya programpunkter på Mötesplats Tuppen, Tessins väg 10 i Malmö. Creativa Gemenskapen i samarbete med ABF Malmö arrangerar musik, föreläsningar och kultur i största allmänhet. Köket by CG står till förfogande med god mat och dryck. Kökschef Eva Carlberg har tagit fram en specialmeny för alla torsdagar i höst. Kvällens soppa med hembakt bröd, alternativt Gemenskapens Jansson med ägghalva och knäckebröd, inklusive ett glas vin/starköl/alkoholfritt för 100 kr.

Välkomna till september.

7 september 18.00: Klubb Malla med Janne Knuda
Jeanette Rosengren tar pulsen på Janne ”Knuda” Knutsson, legendarisk basist i bandet Pågarna som kompade minst lika legendariska kal p. dal fram till hans bortgång 1985. Bandet spelar idag under namnet Pedalens Pågar och Janne Knuda är den enda kvarvarande ursprungliga medlemmen.

14 September 17.30: Bli den bästa cirkelledaren – oftare!
En gemensam manifestation för att visa hur viktig du som cirkelledare är. Samtidigt över landet samlas cirkelledare i en gigantisk pedagogisk happening. Vi klurar bland annat över gruppers utveckling och arbete över tid. OBS. Separat inbjudan har gått ut till
berörda cirkelledare.

21 september 15.00: Skriva sig hel – går det?
Går det att meningsskapa och bättre förstå sin egen och andras livsberättelser genom att skriva om det? Skriva som terapi, går det och är det ens önskvärt? Arbetarförfattaren Cecilia Persson talar om självbiografiskt och dokumentärt skrivande. Persson är bosatt i Lund och jobbar som författare, kulturskribent och historiker. Hon är också kulturskribent på Mittmedia och Magasinet Opulens.

21 september 17.00-19.00: Trevligt folk!
Kom och möt nya vänner!

24 september 16.00: Vivis kökskapell
Kom igen katten, det svänger ju! Vivis Kökskapell sveper in på Mötesplats Tuppen och spelar trad/jazz/blues med både blås och sång.

26 september 15.00: Kickoff Malmö Opera hösten 2017
Har ni sett musikaler som Evita, American Idiot eller Kinky Boots? Då har ni också sett årets Malmö Operaambassadör, Sara Lehman. I årets Kickoff guidar Sara Lehman er igenom den kommande säsongens utbud på Malmö Opera. Det blir en fartfylld show med information, kuriosa, komik och massor av musik.

28 september 18.00: Puccinis Madame Butterfly
Giacomo Puccinis högt älskade Madame Butterfly ligger på 6:e plats bland världens mest spelade operor. Lasse Walldov berättar om verkets litterära bakgrund, tillkomst, fiasko och slutliga seger. Som vanligt kommer hans föreläsning att smyckas med vackra, dramatiska och unika musikexempel.

 

Augusti på mötesplats Tuppen

Nu drar vi så smått igång höstprogrammet på mötesplats Tuppen, Tessins väg 10 i Malmö. Creativa Gemenskapen i samarbete med ABF Malmö arrangerar musik, föreläsningar och kultur i största allmänhet. Köket by CG står till förfogande med god mat och dryck. Välkomna till augusti.

spelman_pa_taket_Foto_Katja_ Tauberman

17 augusti 18.00: Malmö Opera hösten 2017
Sara Lehman presenterar höstens program på Malmö Opera.

 

 

cecialia_persson_bw31 augusti 15.00: Att tala med sin egen röst
Dialog mellan Maja Ekelöfs bok ”Rapport från en skurhink” och Cecilia Perssons ”Att bära sin egen kropp – en rapport”. Författaren och historikern Cecilia Persson är född 1967 och bosatt i Lund. Hon har gett ut ett flertal böcker och var under flera år kolumninst på Kommunalarbetaren och är nu kulturskribent på Mittmedia och Magasin Opulens.

Mae_West_PublicDomain31 augusti 18.00: vilka kvinnor!
Jürgen Lindeman och Birgitta Eriksson föreläser om kända och okända kvinnor ur historien. Gemensamt är att de alla hade inflytande, de var nyskapande och kontroversiella, och alla lämnade avtryck i historien. Det ryktas att vi denna kväll bland annat får oss lite till livs om Mae West.

Samhällsnyttigt på Malmöfestivalen

Logotyp_Greensteps_webbMalmöfestivalen närmar sig med stormsteg. Under festivalen kommer Creativa Gemenskapen att samarbeta med Green Steps foodtruck, där det kommer att serveras egentillverkad fruktglass, smoothies och veganvåfflor. Gott, nyttigt och självklart ekologiskt.
Syftet med Green Steps är att skapa reella arbetstillfällen för ensamkommande, en särskilt utsatt grupp som idag inte får plats på den reguljära arbetsmarknaden. Inför festivalen genomgår deltagarna tio dagars praktisk och teoretisk utbildning inom livsmedelhantering, socialt företagande och miljöfrågor.
Genom att besöka Green Steps foodtruck får ni inte bara något gott i magen, utan bidrar även till samhällsnyttan. Ett smaskigt sätt att ta socialt ansvar av festivalens besökare. Väl mött!
Ni hittar oss på Davidhallsbron, endast ett långt sugrör ifrån Gustav Adolfs torg.
Green Steps genomförs i samarbete mellan Green Steps, Creativa Gemenskapen, Arrangemangsenheten Malmö stad, Trollet Loppis.

Creativa på Insta

Instapuff_webb

Creativa Gemenskapen har blivit med Instagram. Förhoppningen är att kunna dela med oss ännu mer av vad som händer och sker inom våra verksamheter. Vi vill visa hur ett arbetsintegrerande socialt företag ter sig ”från golvet”, och vilken bredd och erfarenhet vi kan ståta med. Vi hoppas att så många som möjligt väljer att följa oss för att få spridda inblickar i våra skiftande arbetsdagar. Det kan vara högt eller lågt, glatt eller sammanbitet – men alltid med kooperativets grundteman, integration & socialt ansvar – som en resonansbotten. Välkommen med på turen!

Sommar i Beijers park

Mellan 6 juni och 16 september är det fullt hålligång i trivsamma Beijers park på Kirseberg. ABF Malmö, Malmö sommarscen, Vi på Backarna och många andra aktörer ordnar aktiviteter hela sommaren lång. Där finns något för alla åldrar och smaker.

Creativa gemenskapens foodtruck kommer att dyka upp i Beijers park mellan varven och servera allehanda läckerheter. Genom att äta hos oss blir du inte bara mätt och belåten, utan bidrar också till samhällsnyttan. En sann win-win-situation alltså.

Ha en trevlig sommar!

Här kan du ladda ner hela sommarens program i Beijers park!

Talangfull kock sökes

A-chef-hat-clipart-wikiclipartSom kock på Creativa Gemenskapens restaurang på mötesplats Tuppen ansvarar du för en viktig del av våra gästers helhetsupplevelse. Vi ser att du är en erfaren kock som kan ansvara för inköp och planering av menyer, arbetsledning och att du har förståelse för målgruppen i arbetslaget. Du ska kunna handleda personer som kan ha varit långt ifrån arbetsmarknaden under många år. Vi välkomnar en trygg och prestigelös person som kan se allt förekommande arbete. Det är du och din skicklighet i yrket som skapar förutsättningarna för att våra gäster får ett positivt intryck av vår restaurangverksamhet.

Läs all information om jobbet här!

Sök jobbet senast16 juni 2017