Maj på Mötesplats Tuppen

Tuppen_maj2018

I samarbetet med ABF Malmö och Malmö stad arrangerar Creativa Gemenskapen kulturevenemang på Mötesplats Tuppen, vanligtvis på torsdagar. Lokalerna ligger på Tessins väg 10 i Malmö, och är handikappanpassade. Glöm inte att Köket by CG har specialerbjudande på torsdagar: Kvällens soppa med hembakt bröd, alternativt Gemenskapens Jansson med ägghalva och knäckebröd, inklusive ett glas vin/starköl/alkoholfritt för 100 kr. Välkomna!

3 maj 15.00: Anders Andersson om sitt liv
Anders Andersson berättar om ett händelserikt och utmanande liv. Och om en vändning. Han började röka brass i unga år och tog sin jungfrusil vid fyllda 33. Under de följande 20-25 åren levde han som hemlös missbrukare och kriminell. Under många år var hans ”hem” en urgröpning med presenning i en gräsvall i Lockarp. En dag blev detta tillsammans med hans missbruk för mycket, och han kollapsade i Rörsjöparken i Malmö och inte kunde röra sig. När han på sjukhuset blev nykter så tyckte han att det kändes bra. Och det blev slutet för hans missbruk. Anders Andersson fick jobb på Mötesplats 2020 och jobbet ledde vidare till en tjänst på ABF i Malmö. Välkomna till ett mycket berörande och samtidigt hoppfullt föredrag.

17 maj 18.00: Ruskigt och räligt ur Malmös historia
Pest och krig. En silverskatt, en street-smart urmakare och olycklig 1500-talskärlek från Malmö. Där har ni några av de lokalhistoriska ingredienserna i Jeanette Rosengrens spännande föredrag ”Ruskigt och räligt”.

24 maj 15.00: Utflyktsmål i Malmö
Lisbeth Jönsson från ABF Malmö kommer och tipsar om olika utflyktsmål och kulturbegivenheter i Malmö, så att alla är redo och peppade inför sommaren som kommer.

31 maj 15.00: Hur man skapar VM-guld
Henrik Larsson föddes med en tumör i ryggmärgen som tog ifrån honom rörlighet i benen vid 3 månaders ålder. 45 år senare har han rest världen över och vunnit sex VM-guld i biljard. Han har lyckats försörja sig på sin idrott på sätt som ingen tidigare gjort. Vad gjorde denna resa möjlig? Hur kan vi bygga ett samhälle som tillhandahåller gynnsamma förutsättningar för individer med rörelsenedsättning att kunna skapa sin egen lycka?

OBS: Redan klockan 14.00 kan ni se Henrik visa upp några av sina trix på biljardbordet.

Annonser