Oktober på Mötesplats Tuppen

Puff_oktober

Oktober kommer rusande i full fart, så passa på att redan nu vika några datum i kalendern för våra kulturevenemang på Mötesplats Tuppen, Tessins väg 10 i Malmö. Creativa Gemenskapen i samarbete med ABF Malmö arrangerar musik, föreläsningar och kultur i största allmänhet.

Köket by CG står till förfogande med god mat och dryck. Kökschef Eva Carlberg har tagit fram en specialmeny för alla torsdagar i höst. Kvällens soppa med hembakt bröd, alternativt Gemenskapens Jansson med ägghalva och knäckebröd, inklusive ett glas vin/starköl/alkoholfritt för 100 kr.

Välkomna till oktober.

[Ladda ner oktoberprogrammet som pdf!]

5 OKTOBER 18.00: SPRING HADI, SPRING!
Södra Communityteatern ger föreställning Spring Hadi, spring! Som bygger på Hadis egna erfarenheter. Han flyr från krigets Syrien med sin familj. Familjen splittras; tre av hans bröder lyckas ta sig till Sverige. Hadi, hans mor och lillasys­ter fastnar i Egypten. Han vet inte om han någonsin kommer att få träffa syskonen igen. I väntan på att få återförenas börjar han springa med Cairo Runners…

12 OKTOBER 15.00: VARFÖR HETER GÅSEN GÅS OCH MÅSEN MÅS?
Lennart Nilsson visar bilder och pratar om svenska fågelnamn. Nilsson är pensionerad lärare i svenska och engelska och hängi­ven fågelskådare. Han har skrivit boken”Orre, trast och trana – om fåglars namn”

12 OKTOBER 17.00: TREVLIGT FOLK! KOM OCH MÖT NYA VÄNNER!

19 OKTOBER 15.00: MATILDA, SIGRID OCH DE ANDRA
Jeanette Rosengren bjuder på oberättade historier om Malmökvinnor som bröt mot konventionerna och gjorde avtryck i historien. Vi får möta en entreprenör, en överle­vare, en landsmoder och en poet.

19 OKTOBER 18.00: MIRJANA KRISANOVIC
Mirjana Krisanovic är blind sedan tio års ålder men har bestigit bergstoppen Tsergo Ri i Himalaya. Hon har också gett sig på det högsta berget i Afrika; Kilimanjaro. Hur gick det? Kom och lyssna på en inspirerande och äventyrsfull människa.

22 OKTOBER 16.00: VIVIS KÖKSKAPELL
Kom igen katten, det svänger ju! vivis kökskapell sveper in på Mötesplats Tuppen och spelar trad/jazz/blues med både blås och sång.

26 OKTOBER 15.00: VILKA KVINNOR
Jürgen Lindeman berättar om olika kvinnoöden genom historien. Vi detta tillfälle kommer Jürgen att prata om Leni Riefenstahl, Emma Goldman och Ingrid Jonker.

26 OKTOBER 18.00: ANITA EKBERG – DEN SISTA DIVAN
Lars Hector var nära vän med filmstjärnan Anita Ekberg sedan tiden till­sammans på legendariska nattklubben Trocadero i Malmö. Han talar om Ekberg utifrån boken ”Den sista divan – boken om Anita Ekberg”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s