September på mötesplats Tuppen

Puff_september

Snart september och nya programpunkter på Mötesplats Tuppen, Tessins väg 10 i Malmö. Creativa Gemenskapen i samarbete med ABF Malmö arrangerar musik, föreläsningar och kultur i största allmänhet. Köket by CG står till förfogande med god mat och dryck. Kökschef Eva Carlberg har tagit fram en specialmeny för alla torsdagar i höst. Kvällens soppa med hembakt bröd, alternativt Gemenskapens Jansson med ägghalva och knäckebröd, inklusive ett glas vin/starköl/alkoholfritt för 100 kr.

Välkomna till september.

7 september 18.00: Klubb Malla med Janne Knuda
Jeanette Rosengren tar pulsen på Janne ”Knuda” Knutsson, legendarisk basist i bandet Pågarna som kompade minst lika legendariska kal p. dal fram till hans bortgång 1985. Bandet spelar idag under namnet Pedalens Pågar och Janne Knuda är den enda kvarvarande ursprungliga medlemmen.

14 September 17.30: Bli den bästa cirkelledaren – oftare!
En gemensam manifestation för att visa hur viktig du som cirkelledare är. Samtidigt över landet samlas cirkelledare i en gigantisk pedagogisk happening. Vi klurar bland annat över gruppers utveckling och arbete över tid. OBS. Separat inbjudan har gått ut till
berörda cirkelledare.

21 september 15.00: Skriva sig hel – går det?
Går det att meningsskapa och bättre förstå sin egen och andras livsberättelser genom att skriva om det? Skriva som terapi, går det och är det ens önskvärt? Arbetarförfattaren Cecilia Persson talar om självbiografiskt och dokumentärt skrivande. Persson är bosatt i Lund och jobbar som författare, kulturskribent och historiker. Hon är också kulturskribent på Mittmedia och Magasinet Opulens.

21 september 17.00-19.00: Trevligt folk!
Kom och möt nya vänner!

24 september 16.00: Vivis kökskapell
Kom igen katten, det svänger ju! Vivis Kökskapell sveper in på Mötesplats Tuppen och spelar trad/jazz/blues med både blås och sång.

26 september 15.00: Kickoff Malmö Opera hösten 2017
Har ni sett musikaler som Evita, American Idiot eller Kinky Boots? Då har ni också sett årets Malmö Operaambassadör, Sara Lehman. I årets Kickoff guidar Sara Lehman er igenom den kommande säsongens utbud på Malmö Opera. Det blir en fartfylld show med information, kuriosa, komik och massor av musik.

28 september 18.00: Puccinis Madame Butterfly
Giacomo Puccinis högt älskade Madame Butterfly ligger på 6:e plats bland världens mest spelade operor. Lasse Walldov berättar om verkets litterära bakgrund, tillkomst, fiasko och slutliga seger. Som vanligt kommer hans föreläsning att smyckas med vackra, dramatiska och unika musikexempel.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s